Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Vloerisolatie duurzaam

  Subsidie Vloerisolatie

  Vloerisolatie zorgt voor minder warmteverlies in je huis en een behaaglijker gevoel in de winter. Vloerisolatie zorgt voor een stijging van de vloertemperatuur waardoor je minder hard hoeft te stoken. Er zijn meerdere mogelijkheden om je vloer te isoleren. Zo kun je de vloer aan de bovenkant of onderkant isoleren, dit noemen we vloerisolatie of het is mogelijk om isolatie aan te brengen op de grond van de kruipruimte, dit noemen we bodemisolatie.

  Vloerisolatie duurzaam

  Van beide vormen heeft vloerisolatie het hoogste rendement. Voor vochtige of zeer krappe kruipruimtes kan bodemisolatie een goede keuze zijn. Indicatie kosten vloerisolatie:

  • Tussenwoning: vloerisolatie kostenindicatie €1.400 Besparing per jaar €190
  • Hoekwoning: vloerisolatie kostenindicatie €1.600 Besparing per jaar €220
  • Vrijstaand: vloerisolatie kostenindicatie €2.800 Besparing per jaar €380

  Naast subsidie vallen de werkzaamheden voor vloerisolatie ook onder het lage BTW tarief van 9%. Het is nog onduidelijk wanneer deze regeling komt te vervallen. Het verlaagde BTW tarief hoef je niet als subsidie aan te vragen maar wordt verrekend met de aannemer. Lees uitgebreide informatie over lage BTW tarief isolatie
  Kijk in onderstaande subsidietool naar het volledige aanbod van subsidies en leningen in jouw gemeente.

  Check subsidie vloerisolatie in jouw gemeente

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.