Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Zonwering

  besparen met zonwering

  ZonweringUit TNO-onderzoek blijkt dat buitenzonwering het onbekende wapen is om energie te besparen. Als in de ontwerpfase van de bouw zonwering direct wordt meegenomen, kan dit energiegebruik besparen. Bij toepassing van automatisch geregelde buitenzonwering gedurende de zomer, kan voor kantoren tot 29% en voor woningen tot 12% op energie voor koelen en verwarmen worden bespaard.

  TNO toont met het onderzoek aan dat de resultaten van een effectief gebruik van buitenzonwering op het besparen van energie groot zijn. Uit het onderzoek blijkt dat het effect op de energiebesparing het grootst is als automatisch gereguleerde buitenzonwering alleen in de zomer wordt gebruikt. ‘s-Zomers kan dan veel minder worden gekoeld. En als de automatische zonwering ‘s-winters is uitgeschakeld, zorgt de zon voor de nodige opwarming, zodat op verwarming wordt bespaard.

  – 3 tot 12% voor woningen

  – 4 tot 5 % voor zorggebouwen

  – 9 tot 29% voor kantoren.

  Zonwering vormt nu vaak een sluitpost op de begroting. Het is dus verstandig om bij het ontwerp van een huis de zonnewering al mee te nemen. Meer lezen op bouwwereld

  Bron: bouwwereld

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.