Subsidie voor Duurzame Energieproductie (SDE) (Beëindigd)

Startdatum subsidieregeling: 01-03-2010
Einde subsidie regeling: Beëindigd per 1 januari 2011

De SDE regeling is in 2010 ruim overtekend. Je kunt geen nieuwe aanvragen meer indienen. Dit jaar wordt de SDE omgevormd naar de SDE+.Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe SDE+ regeling. Het is het voornemen van de minister om de SDE+ uiterlijk 1 juli 2011 open te stellen. Zodra deze bekend is zullen wij deze hier publiceren. Verstrekkende partij: Agentschap NL
Voor wie: particulieren, bedrijven en instellingen die investeren in duurzame energie

Subsidie is verouderd, bekijk hieronder actueel aanbod:

Inhoud Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE)

zonnepanelen-subsidieIedereen die duurzaam energie wil produceren en daarmee het milieu zo weinig mogelijk belast, kan gebruik maken van de regeling SDE. Duurzame energie is energie die niet wordt opgewekt door aardolie, aardgas of steenkool te verbranden, maar door schone, onuitputtelijke bronnen. Duurzame energie wordt daarom ook wel hernieuwbare energie genoemd.

De regeling SDE geeft particulieren en bedrijven die investeren in duurzame energie voor meerdere jaren zekerheid. Hierdoor kan de risico van de investering worden verkleind en de terugverdientijd worden verkort.

de SDE is een vergoeding die het verschil tussen de kostprijs van de ‘reguliere energie’ en de duurzame energie verkleint. Levert duurzame energie uit het project te weinig op, dan vult de SDE de opbrengsten aan. Dit gebeurt bijvoorbeeld voor zonnepanelen voor een periode van vijftien jaar.

Voorwaarden subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie

  • De SDE-regeling staat open voor particulieren, bedrijven en instellingen die investeren in duurzame energie. Gaat het om maatregelen in en rond woningen, dan komen eigenaren én huurders in aanmerking.
  • De duurzame energie wordt  opgewekt uit één van de volgende categorieën: Zon, biomassa, waterkracht, Wind, warmtekrachtkoppeling (WKK)

Hoe kan ik de subsidie aanvragen?

De regeling loopt via Agentschap.nl. Per categorie zijn er verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Voor meer in informatie kun je terecht op de site van Agentschap.nl

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.