Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Tuintegels weghalen

  Subsidie Tuintegels Verwijderen

  We zijn er in Nederland dol op om alles te bestraten. Onze tuinen worden voorzien van zoveel mogelijk tegels. Lekker praktisch maar in de praktijk levert het steeds meer problemen op. In de zomer warmen deze gebieden met veel bestrating enorm op. Dit kan wel zo’n 7 graden schelen met het buitengebied met veel groen.

  Tegel verwijderen subsidie

  Verder lijdt veel bestrating tot overlast bij stortbuien (die we steeds vaker gaan krijgen) doordat het water niet in de grond kan wegzakken krijgt de riolering het water niet afgevoerd met als gevolg dat gehele woonwijken en wegen blank komen te staan. Wij maken ons dan ook hard voor: tegels eruit en groen erin!

  Een bijkomend voordeel is dat wortels weer vrij spel hebben en de tegels niet meer omhoog komen of groene tegelaanslag verwijderd hoeft te worden elk jaar.

  Tuintegels weghalen

  Gemeenten krijgen steeds vaker te maken met wateroverlast. Reden dat sommige gemeenten een speciale subsidieregeling hebben voor het verwijderen van tegels uit de tuin. Vaak in combinatie met een subsidie voor groene daken of het afkoppelen regenwater.

  Check subsidie tuintegels verwijderen in jouw gemeente

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.