We zijn er in Nederland dol op om alles te bestraten. Onze tuinen worden voorzien van zoveel mogelijk tegels. Lekker praktisch maar in de praktijk levert het steeds meer problemen op. In de zomer warmen deze gebieden met veel bestrating enorm op. Dit kan wel zo’n 7 graden schelen met het buitengebied met veel groen.
Verder lijdt veel bestrating tot overlast bij stortbuien (die we steeds vaker gaan krijgen) doordat het water niet in de grond kan wegzakken krijgt de riolering het water niet afgevoerd met als gevolg dat gehele woonwijken en wegen blank komen te staan. Wij maken ons dan ook hard voor: tegels eruit en groen erin!
Een bijkomend voordeel is dat wortels weer vrij spel hebben en de tegels niet meer omhoog komen of groene tegelaanslag verwijderd hoeft te worden elk jaar.
Gemeenten krijgen steeds vaker te maken met wateroverlast. Reden dat sommige gemeenten een speciale subsidieregeling hebben voor het verwijderen van tegels uit de tuin. Vaak in combinatie met een subsidie voor groene daken of het afkoppelen regenwater.
Check subsidie tuintegels verwijderen in jouw gemeente
Artikelen
Nationale Zaaidag op 22 april! Doe mee!
Op woensdag 22 april is het Nationale Zaaidag! Een ware zaaicampagne, bedoeld als voedselbank voor de bij! Doe mee! Zaai voor de bij! Voedselbank voor…
Tuingereedschap en bloempotten natuurlijk schoonmaken
Terwijl je bezig bent in de tuin wil je natuurlijk geen gif gebruiken, ook niet om je tuingereedschap ecologisch schoon te maken en roest te…
Start nu je eigen insectenhotel
Begin nu je eigen hotel bij je thuis, een insectenhotel! Insecten hebben het tegenwoordig steeds lastiger in onze tuinen, want we houden van strak en…
Voorzaaien in duurzame zaaipotjes
Heb je plannen voor een eigen groentetuin(tje) dit voorjaar en kun je bijna niet wachten? Begin dan alvast met het voorzaaien. Voorzaaien zorgt er voor…
Duurzame voederhuisjes voor vogels
Als het wat langer vriest en er ligt sneeuw wordt het belangrijker om vogels bij te voederen. Ze hebben extra energie nodig om zichzelf warm…
Op grote schaal moestuineren in de stad
Ons land is behoorlijk volgebouwd en het lijkt of elke vierkante meter efficiënt gebruikt wordt. Maar er is nog ruimtewinst te behalen. De platte daken…
Onkruid en aanslag verwijderen zonder gif
Vorig jaar is er in de tweede kamer al een motie aangenomen om het populaire bestrijdingsmiddel Roundup , met de werkzame stof glyfosaat, te verbieden…
Neem een GFT-kip
Een nieuw huisdier? Neem een kip, of liever nog… twee! Want elke kip eet iedere dag 175 gram van uw GFT-afval op. Ze zijn niet…
Creatief tuinieren met petflessen
Eerder schreven wij al over de verticale tuin, want het is een mooie en eenvoudige manier om de stedelijke omgeving groener te maken. De ontwikkelingen…
Tuinverlichting op zonne-energie
De tuin begon als een plek waar je voedsel verbouwde en liet rondlopen. Later, toen er zoiets als vrije tijd ontstond, werd het ook een…
Subsidie duurzaam bouwen & wonen
- Huurwoning Verduurzamen
- Koopwoning Verduurzamen
- Spouwmuur
- Aardgasvrije Woning
- Asbestverwijdering
- Cv Ketel
- Dakisolatie
- Dubbel Glas
- Duurzaam Bouwen
- Energielabel
- Energieneutrale Woning
- Gevelisolatie
- Groen Dak
- Isolatie
- Maatwerkadvies
- Pelletkachel
- Regenwater
- Schilder Stukadoor
- Tuintegels Verwijderen
- Verbouwen
- Vloerisolatie
- Warmtepomp
- Windenergie
- Zonneboiler
- Zonne Energie
- Subsidiezoeker
Nieuwsbrief
1x per maand de laatste artikelen