Met de komst van de lente staan ook de lange zomermaanden weer voor de deur. Tijdens de zonnige lentedagen kunnen we al genieten van meer zonlicht. Daarom is Goede Vrijdag een ideaal moment om groen de paasdagen in te gaan. In de zonnige lente- en zomerdagen zie je dan ook een enorme toename van de aankoop van zonnepanelen. Natuurlijk heb je ook in de koude en heldere wintermaanden veel profijt van zonnepanelen. Maar de lente en de zomermaanden zijn de maanden waarop jij de meeste groene en duurzame energie opwekt. 

Groen en duurzaam op Goede Vrijdag

Als je dus vrij bent rond Goede Vrijdag, is dit het ideale moment om je te verdiepen in de vele mogelijkheden en voordelen van zonnepanelen. Mocht je nog twijfelen over de aanschafprijs dan hebben we goed nieuws: je kunt ook zonnepanelen huren. Je kunt daarna altijd nog besluiten om over te gaan op de definitieve aankoop van zonnepanelen. Zorg er dan ook voor dat je de BTW terugvraagt om op deze manier de terugverdientijd te verkorten.

Je begint direct met het besparen op je energierekening zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn. Al jouw apparaten draaien direct op groene en duurzame energie. Op deze manier verminder jij in één klap de CO2 uitstoot van jouw huishouden. 

Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Of je nu zonnepanelen wilt kopen of huren, met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Huren of kopen is natuurlijk altijd een afweging. In veel gevallen kan huren uiteindelijk ook duurder voor je zijn. Wij hebben hier een blog geschreven met alle voor en nadelen van huren, leasen of kopen. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer de omliggende schaduwpunten en de ligging van het dak bepalen jouw besparing.

Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in je situatie? Je kan bij verschillende bedrijven een dakscan doen. Op basis daarvan kan je transparanter krijgen hoeveel jij gaat besparen en hoeveel zonnepanelen je kan leggen op jouw dak. Je kan ook op onze pagina zonnepanelen wel of niet kijken. Hier hebben we alle voor en nadelen van zonnepanelen op een rij hebben gezet, zodat jij kan kijken voor jouw situatie of je verder wilt met zonnepanelen of niet.


Gerelateerde artikelen

Installatie zonnepanelen min e

Zonnepanelen bedrijven

De beste zonnepanelen installatie kies je door verschillende goed beoordeelde bedrijven met elkaar te vergelijken. Wij vergeleken een groot aantal zonnepanelen bedrijven op basis van

Lees verder
Duurzame tuin eco
Duurzaam wonen

Duurzame tuin

Tijd voor een duurzame tuin! We kunnen ons soms enorm druk maken als het gaat om de aanleg van een nieuwe weg of ontwikkeling van

Lees verder