Subsidie Energiebesparende maatregelen weer beschikbaar

Huizenbezitters die hun huis energiezuiniger willen maken kunnen weer gebruik maken van de subsidie: Rijkspremie Meer Met Minder. De regeling is weer opengesteld op 31 mei en goed voor 10 miljoen euro. De tijdelijke regeling loopt af op 31 december 2011 of eerder als dit bedrag is uitgeput (wie het eerst komt wie het eerst maalt). Samen met de BTW verlaging voor het renoveren of verbeteren van een woonhuis is dit helaas eigenlijk de enige regeling die de regering in 2011 voor woningbezitters aanbiedt.

Subsidie energiebesparing

Verlenging regeling Subsidie Meer met Minder

Het gaat om de voortzetting van een lopende regeling waarvoor eerder in 2010  in totaal 15 miljoen euro beschikbaar was gesteld. 
De regeling is bedoeld om huiseigenaren te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Deze maatregelen moeten voortvloeien uit het verplichte maatwerkadvies uitgevoerd door een Meer met Minder gecertificeerde partij. Als de energiebesparende maatregelen die je neemt leiden tot een verbetering van de Energie Index van tenminste 0.50, kun je daarvoor een subsidie van € 300,00 ontvangen. Lukt het u om de Energie Index met tenminste 0.75 te verbeteren, dan ontvangt u een subsidie van € 750,00.

Regeling geen vetpot

De regeling klinkt heel leuk, maar is in werkelijkheid heel mager. Om de subsidie te verkrijgen moet je zoals gezegd een maatwerkadvies door een Meer met Minder gecertificeerde partij laten uitvoeren. De kosten voor zo’n advies inclusief het benodigde energielabel komen al snel neer op € 400 (schatting). Gezien de hoogte van de subsidie schiet je er in het gunstigste geval € 350 mee op en in een minder gunstig geval moet er nog € 100 bij! Kortom de actie loont eigenlijk nauwelijks de moeite. Doordat het via Meer Met Minder moet lopen heb je ook nog een extra schijf wat de aanvraag weer onnodig ingewikkeld en tijdrovend maakt en dat voor een relatief laag bedrag. Waarschijnlijk ben je dan ook goedkoper uit door rechtstreeks met de aannemer/ installateur te onderhandelen, want daarbij is het advies in veel gevallen gratis. Wel kan het interessant zijn als je deze subsidie kunt combineren met een regionaal/ plaatselijk initiatief. Voor rekenvoorbeelden kun je kijken op: provinciale subsidie voor energiebesparende voorzieningen

Meer informatie

Extra informatie over deze regeling en de voorwaarden kun je vinden op: subsidieregeling energiebesparing woning

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bedankt om de informatie hier netjes samen te zetten!

1
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.