Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing

Blog Duurzaam Wonen

Sinds 2007 zijn we bezig met duurzaam nieuws, tips en artikelen te schrijven om het makkelijker te maken zelf bij te dragen. Hieronder kun je alle leuke nieuwtjes vinden rondom duurzaamheid in en rondom je huis. 

Wil je beginnen met verduurzamen en zoek je een startpunt, bekijk dan de Tien gouden regels voor duurzaam wonen. Verder kun je onze grootste thema’s vinden in het menu bovenaan. Een tipje van de sluier, isoleren maakt de meeste impact!

Azijn schoonmaken

Tips: schoonmaken met azijn

Azijn is duurzaam en goedkoop. Je kunt veel dingen schoonmaken met azijn – van waterkoker tot kinderspeelgoed. Dit zijn onze tips.
Hond wassen

Huisdieren en azijn?!

Azijn doodt schimmels, bacteriën en ziektekiemen. Ook gaat het vieze geurtjes, vlooien en teken van huisdieren natuurlijk te lijf.
Bij bloemen

Nationale Zaaidag op 22 april! Doe mee!

Op 22 april is het Nationale Zaaidag! Biologische zaden worden verspreid in Nederland tijdens de zaaicampagne ter voedselbank voor de bij. Doe mee!
Schoonmaken tuingerei met azijn

Duurzaam en natuurlijk tuingereedschap schoonmaken

Ga duurzaam aan de slag in de tuin. Tuingereedschap schoonmaken of wil je je bloempotten weer als nieuw zien? Dit zijn onze tips.
Hyperloop water besparen

Start je eigen waterzuiveringsinstallatie thuis

Dit artikel legt je uit hoe je ongeveer 45% water kan besparen door water te zuiveren met een waterzuiveringsinstallatie thuis.
Azijn om mee te koken

Koken met azijn? Zo doe je dat

Azijn is goedkoop, duurzaam en veelzijdig. Naast schoonmaken met azijn kun je ook koken met azijn. Met deze tips kun jij aan de slag!
Inductie debuyer mineralb element pan

Review: Onze ervaringen met de Buyer Mineral B stalen pan

Wij hebben onze ervaringen met de De Buyer Mineral B op een rij gezet. Dit bleek de beste allround pan die er is. Goedkoop en…
Azijn wasmachine

Azijn in wasmachine – dit kun je allemaal met azijn

Duurzaam en budgetproof schoonmaken kan met azijn. Van azijn in wasmachine tot gebruiken tijdens het strijken – dit kun je er allemaal mee.
Speedcomfort radiator ventilator

SpeedComfort review: ervaringen met de radiatorventilator

Lees met deze speedcomfort review onze ervaringen met deze radiator ventilator. Ontdek hoe jij kunt besparen en ermee aan de slag kunt gaan.
Thermal leak detector review

Review: Thermal Leak detector, hoe lek is je huis?

De meeste energie in huis gaat verloren door het weglekken van warmte. Met een warmteverliesmeter kun je zien waar de warmte weglekt.
Duurzame monumenten lening

De Duurzame Monumenten-Lening

Eigenaar van een woning dat als rijksmonumentaal wordt beschouwd en je wilt energiebesparende maatregelen treffen, bekijk de duurzame Monumenten-Lening.
Gasverbruik verminderen e

Zo kun je gemakkelijk je gasverbruik verminderen in huis

Wil je je gasverbruik verminderen in huis? Met deze groene aanpassingen bespaar je niet alleen energie, maar ook geld.
douchewater hergebruiken

Douchewater hergebruiken: hoe je water, energie en geld kunt besparen in de badkamer

Duurzamer leven in de badkamer? Dat begint bij douchewater hergebruiken. Met deze tips voor een slimme douchekop ben je alvast goed op weg.
Baba ghanoush pita vegatarisch lunch

Vegetarische lunch tips

Net vegetariër geworden? Wil je lekker kunnen lunchen? Dan zijn hier een paar lunch tips voor een gezonde en afwisselende lunch.
Fairphone

Fairphone, dé duurzame smartphone

Ben jij op zoek naar een duurzame smartphone? Dan is de modulaire Fairphone waarschijnlijk echt iets voor jou!

Volg ons op Facebook