Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
D printer modder

3D printer bouwt duurzaam huis

3D printen is hot en je ziet het overal. Wat we niet wisten is dat je tegenwoordig ook echte duurzame huizen kunt printen met modder! In een wereld waar de bevolking enorm snel groeit en grondstoffen steeds schaarser worden, is het misschien een oplossing. Modder is overal beschikbaar en daarom is het idee helemaal niet gek. Het Italiaanse bedrijfje Wasp heeft inmiddels een 3D printer ontwikkeld waarmee een echt huis geprint kan worden. Het project staat nog in de kinderschoenen, maar het is zeker iets om in de gaten te houden.

Huis 3d geprint van modder

Duurzaam bouwen met 3D printer

De 3d printer van Wasp is ongeveer 6 meter hoog en kan gebouwen printen met een hoogte van 3 meter. Het mooie van deze technologie is dat je huizen kunt bouwen waarbij je uitsluitend gebruik maakt van de materialen die op de locatie aanwezig zijn (modder en klei). Hiermee heeft deze vorm van bouwen de allerlaagste footprint. De ontwerpen die nu worden gemaakt zijn geïnspireerd op de ‘modder wesp’ die geweldig mooie nesten bouwt van modder.

Huis 3d geprint van modder

Huis 3d geprint van modder

Wasp heeft nog niet aangegeven op welke markt ze zich gaan richten. Waarschijnlijk gaan ze starten in ontwikkelingslanden om mensen daar toegang te geven tot een betaalbaar en solide onderdak. Voor meer informatie ga naar het italiaanse Wasp

 

Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.