Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Licht bol

  Nieuwsbrief: energie besparen

  Hoe kun jij energie besparen in huis? En wat zijn de jaarlijkse kosten en baten van deze besparingen in een gemiddeld huis? Door op te letten kan je soms wel de helft van je energie besparen! Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe zuinig je al bent. De verschillen tussen Nederlandse huishoudens op het gebied van duurzaamheid zijn groot: 10% van de huishoudens leeft al zeer zuinig met 1.700 kWh per jaar en 10% leeft zeer onzuinig met meer dan 5.000 kWh per jaar. Een grote bespaar-tip is het gebruik van een slimme thermostaat, waarmee je tot 1500 kilo CO2 en enkele honderden euro’s per jaar bespaart. En met het isoleren van je huis bespaar je zelfs tot 4600 kilo CO2 en 1190 euro per jaar! Dat is meer dan met een retourtje Thailand. Meer tips vind je in dit artikel over energie besparen in huis.

  Speedcomfort radiator ventilator

  Review: de Speedcomfort radiator ventilator

  Wie zijn huis verwarmt met een Centrale Verwarming (CV) en radiatoren ervaart dat het dan enige tijd duurt voordat je huis warm is. Met een radiator ventilator kun je de warme lucht beter en sneller door je huis verspreiden. Wij hebben de Speedcomfort radiator ventilator getest. Onze ervaring: hij is makkelijk te installeren, en warmt je kamer inderdaad sneller op. De terugverdientijd van 2 jaar is misschien ietwat optimistisch, maar al met al is dit een slimme, leuke en innovatieve oplossing om thuis extra energie te besparen.

  Halve afbeelding radiatorfolie

  Energie besparen met radiatorfolie

  Een andere bespaartip voor mensen met een CV-installatie: radiatorfolie. Een radiator warmt namelijk aan de achterkant vooral je buitenmuur op. Je verbruikt door deze ”lekkende” warmte veel meer energie om je huis op te warmen. Slecht voor het milieu en je portemonnee! De gemiddelde besparing van radiatorfolie is zeker 80% procent van de warmte. Dit is omgerekend tussen de 20 en 40 euro per jaar bij een gemiddeld huis met al geïsoleerde muren. Je hebt de kosten er dus meestal binnen 2 jaar al uit!

  Kaarsen

  Huis verwarmen met kaarsen

  Kaarsen worden tegenwoordig vooral gezien als sfeerbrengers voor in huis – dat ze ook warmte afgeven waren we bijna vergeten. Ook zijn kaarsen op natuurlijke basis duurzaam én handig om in huis te hebben. Niet alleen voor gezelligheid in het najaar, maar ook voor noodgevallen. Wist je dat je met een bloempot en waxinelichtjes je eigen kacheltje kunt maken? Duurzaam en ontzettend gezellig!

  Panel solar power energy

  Gasverbruik in huis verminderen

  We zijn tegenwoordig zo gewend aan de luxe van het verhogen van de temperatuur in huis. Maar vaak staan we niet stil bij de verhoging van het gasverbruik en CO2 uitstoot die gepaard gaat met elke extra graad. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om je gasverbruik te verminderen. Wist je bijvoorbeeld dat je met het verlagen van de thermostaat met 1 graad wel 7% van je gasverbruik bespaart?

  Deze blog is gemaakt op basis van onze maandelijkse nieuwsbrief. Wil jij ook bijblijven met de laatste duurzame artikelen? Abboneer je dan en laat hier je mailadres en je gemeente achter! 

  De laatste artikelen, 1x per maand

  Isabelle

  Isabelle Snaauw

  Isabelle (24) is freelance redacteur bij Duurzaam Thuis. Ook in haar dagelijks leven werkt ze aan projecten die de wereld een beetje mooier maken. Ze weet veel van windenergie, maar schrijft als vegetariër het liefst over duurzaam koken en eten.
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er

  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.