Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Wattcher energie besparen

Wat, Watter, Wattcher!

Meer in deze categorie

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voor alle mensen (en kinderen) die moeite hebben met de eenheden op de bestaande energiemeters is er goed nieuws! CareToSave werkt aan een energiemeter die in kleur aangeeft hoeveel stroom je gebruikt in huis. Geen gedoe meer met getallen, maar in 1 blik is het duidelijk hoe je ervoor staat. Totdat het zover is, kun je alvast beginnen met het voorlezen van het verhaal van Hyko, de ijsbeer die ieder kind in een energie held kan veranderen. Download hem gratis hier: https://hyko.co/adventure/nl/.
Ik hoor graag wat jullie ervan vinden :-).

Android App iStrohm (zie link) kost 2 euro en doet vrijwel hetzelfde op je telefoon.
Binnenkort ook in de Apple App Store voor iPhone

Na veel over de Wattcher gelezen te hebben komt dit positieve verhaal overeen met het beeld dat ik had gekregen. Ik ga hem kopen. Ik kreeg alleen wel kromme tenen van het energetische rekenwerk in dit verhaal. Net als bij zijn zoontje is ook bij de schrijver het gebruik van eenheden een aandachtspunt. Een Watt is niet een afgemeten hoeveelheid energie, maar een hoeveelheid energie die per tijdseenheid verbruikt wordt (namelijk 1 Joule per seconde). De kwantitatieve kant van het verhaal kan hiermee grotendeels opnieuw gedaan worden…

Vraagje: Als de productie van de zonnepanelen wordt weergegeven als ‘verbruik’ hoe zit dit dan met het dagoverzicht?
Ik heb een aantal zonnepanelen, 1,7 kWp. En deze zorgen voor een behoorlijke teruglevering. Ra-ra wat is het resultaat.

Terugkomend op de vraag over de Wattcher i.c.m. zonnepanelen. Het is inderdaad zo dat de huidige Wattcher niet kan zien of de draaischijf links of rechtsom draait. En bij een pulsmeter gaat bij teruglevering de puls sneller knipperen. De Wattcher zal altijd een optelling laten zien. Er verschijnt dus geen minteken. Wanneer je je dus 300 watt verbruikt, en 300 watt opwekt zal de Wattcher 600 watt tonen.

Wel is het mogelijk om de Wattcher op de LED van de brutoproductiemeter te plaatsen. Zo zie je in je huiskamer hoeveel stroom de zonnepanelen op je dak produceren. Erg handig om te weten wanneer je een wasje wil doen met je eigen opgewekte energie!

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.