Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Auro verf

Verf je huis écht lekker fris

Auro verfBij de productie en verwerking van de reguliere verven op aardoliebasis komen veel giftige stoffen vrij. Deze blijven vaak in een lengte van jaren nog nawasemen, wat ten kosten gaat van een gezond binnenklimaat. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig kwalitatief hoogwaardige alternatieven met een ruime keuze aan kleuren.

We zijn al bekend met verf op waterbasis. Dit is eigenlijk een tussenoplossing, want deze bevatten immers nog steeds schimmelwerende middelen en bindingsmiddelen en worden daardoor moeilijk afgebroken in het milieu en de waterkringloop.

Het beste alternatief zijn de zogeheten natuurverven. Bij de productie van natuurlijke verven en lijmen worden enkel grondstoffen gebruikt die natuurlijk geoogst worden of die gewonnen worden uit een ruim voorradige natuurlijke bron. Zo wordt lijnolie uit vlas gemaakt, terpentijn uit hars van pijnbomen, silicaat uit kwartszand, caseïne uit melkderivaat, enz. De productie van natuurverven is niet milieubelastend en bij het gebruik van de verf en de afvalverwerking komen geen schadelijke stoffen vrij. Een pas geverfde kamer kan dan zowel qua uiterlijk, als vanwege de luchtkwaliteit écht lekker fris worden genoemd.

www.auro.nl www.ursapaint.nl

Auteur: Dirk van Genugten

Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.