Verf je huis écht lekker fris

Geplaatst op 04 december 2007 in Duurzaam wonen

Bij de productie en verwerking van de reguliere verven op aardoliebasis komen veel giftige stoffen vrij. Deze blijven vaak in een lengte van jaren nog nawasemen, wat ten kosten gaat van een gezond binnenklimaat. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig kwalitatief hoogwaardige alternatieven met een ruime keuze aan kleuren.

We zijn al bekend met verf op waterbasis. Dit is eigenlijk een tussenoplossing, want deze bevatten immers nog steeds schimmelwerende middelen en bindingsmiddelen en worden daardoor moeilijk afgebroken in het milieu en de waterkringloop.

Het beste alternatief zijn de zogeheten natuurverven. Bij de productie van natuurlijke verven en lijmen worden enkel grondstoffen gebruikt die natuurlijk geoogst worden of die gewonnen worden uit een ruim voorradige natuurlijke bron. Zo wordt lijnolie uit vlas gemaakt, terpentijn uit hars van pijnbomen, silicaat uit kwartszand, caseïne uit melkderivaat, enz. De productie van natuurverven is niet milieubelastend en bij het gebruik van de verf en de afvalverwerking komen geen schadelijke stoffen vrij. Een pas geverfde kamer kan dan zowel qua uiterlijk, als vanwege de luchtkwaliteit écht lekker fris worden genoemd.

www.auro.nl
www.ursapaint.nl

Auteur: Dirk van Genugten

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld