Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing

Blog Duurzaam Wonen

Sinds 2007 zijn we bezig met duurzaam nieuws, tips en artikelen te schrijven om het makkelijker te maken zelf bij te dragen. Hieronder kun je alle leuke nieuwtjes vinden rondom duurzaamheid in en rondom je huis. 

Wil je beginnen met verduurzamen en zoek je een startpunt, bekijk dan de Tien gouden regels voor duurzaam wonen. Verder kun je onze grootste thema’s vinden in het menu bovenaan. Een tipje van de sluier, isoleren maakt de meeste impact!

Ecological footprint

Hoeveel CO2 stoot ik uit? Bereken je Carbon Footprint

Ontdek wat een carbon footprint is en kijk hoeveel CO2 jij uitstoot. Verander je gedrag door op de grootste vervuilers te letten.
United wardrobe online duurzaam tweedehands kleding kopen

Duurzaam online tweedehands kleding kopen

Wil je graag duurzamer kleding kopen? De online webwinkel United Wardrobe is de plek om je kleding te verkopen en nieuwe kleding aan te kopen.
Pelletketel als volwaardige cv installatie

Pelletketel als volwaardige cv-installatie

De pelletkachel is bekend, het nadeel is dat je slechts één ruimte verwarmt. De pelletketel daarentegen neemt de functie van een gasgestookte cv-ketel over.
Menstruatie cup of tampons

Menstruatie cup: de voor-en nadelen

Ben je ook een trotse eigenaar van een vagina en wil je duurzamer leven? Dan is de menstruatiecup een goede vervanging voor tampons en maandverband!
Energie opwekken fiets

Uurtje fietsen voor een dag stroom

Hoe geweldig zou het zijn als je met een uurtje trappen de energie voor die dag kunt opwekken? Met de Free Electric energie producerende fiets…
Agf

Slim groente & fruit bewaren

We gooien met zijn allen enorm veel voedsel weg en dat is doodzonde. En wat kan er in de diepvries en wat eindelijk niet? Plak…
Zeegras meubels

Deense meubels van Zeewier

Zeewier wordt al toegepast als isolatie of als alternatieve brandstof. Ook als materiaal voor meubels is Zeewier geschikt. Zie hier een paar mooie voorbeelden.
Vegetarisch

10 Redenen om geen of minder vlees te eten

Waarom zou je minder vlees eten? Lees hier de 10 redenen waarom vegaterisch te worden of vlees minder te eten. En kijk hoe je aan…
Windenergie boom turbine

Windboom levert groene energie

Het blijft daarom voor ontwerpers een uitdaging om te komen met fraaie windmolens. Bekijk het design van Jérôme Michaud-Larivière.
Clights

Duurzaam omgaan met kerstverlichting

Hoe kun je genieten van de lichtjes op een duurzame manier? Wij vertellen je alles over het gebruik, verbruik en de recycling.
Dak

Winturbine thuis op de nok van je dak

Ontdek of het plaatsen van een windturbine thuis op je dak een zinvolle investering is en hoe je praktisch op jouw dak aan de slag…
Verwarming besparen tips

Tips om je huis slim te verwarmen

Door slim om te gaan met het verwarmen van je huis kun je gemiddeld 550 euro op jaarbasis besparen. Lees hier tips.
Duurzaam toilet

Toilet met wastafel

Duurzaam Thuis heeft nu een toiletsysteem gespot dat wel een aanwinst is voor je huis: een toilet en wastafel in één!
Zonnepaneel draait mee zon

Meedraaiende zonnepanelen: deze drie bedrijven zijn er al mee bezig

Meedraaiende zonnepanelen vangen de hele dag door zonlicht. In dit artikel zetten we drie veelbelovende initiatieven op een rijtje
Buffervat warmtepomp tapwater

Buffervat voor efficiënt gebruik van duurzame warmte

Een buffervat is een systeem dat verbonden is aan uw verwarmingssysteem. Alle opgewekte energie gebruiken? Sla het op in een buffervat.

Volg ons op Facebook