Rijker door het besparen van energie. In het RTL-programma Klus Je Rijk werken een aantal gezinnen aan het duurzaam maken van hun woning. De winnaar is diegene die het huis de grootste labelsprong laat maken. Daarnaast worden de bewoners beoordeeld op hun houding. Wie leeft er het meest duurzaam? De eerste serie was blijkbaar een succes want begin januari is er een nieuwe serie met nieuwe gezinnen gestart.

Duurzaam klussen rijk worden

Bestaande bouw

Als je een nieuw huis gaat bouwen is het niet zo moeilijk om te kiezen voor duurzame materialen. Maar bij bestaande huizen ligt het iets ingewikkelder. De beginsituatie is in alle gevallen anders en dat betekent dat het ingewikkelder is om de juiste manier en de goede materialen te kiezen. Elk type muur, vloer en dak vraagt om een eigen manier van isoleren bijvoorbeeld. In het programma zie je de zoektocht van de deelnemers. Je ziet de problemen waar ze tegen aan lopen en de oplossingen die ze daarvoor vinden. Heel zinvol om naar de kijken om te voorkomen dat je zelf dezelfde (denk)fouten maakt.

Het meest duurzaam

Annemarie rakhorst duurzaamDe deelnemers worden uiteindelijk beoordeeld door twee juryleden. Duurzaam ondernemer Annemarie Rakhorst. Ooit zakenvrouw van het jaar en al jaren actief op het duurzame terrein met haar bedrijf Search. Daarnaast heeft zij een aantal boeken geschreven: ‘de kracht van duurzaam veranderen’ en ‘de winst van duurzaam bouwen’. Het andere jurylid is Jan van den Broek, hoofdredacteur van kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Het programma wil de consument informeren over het nemen van maatregelen om hun eigen bestaande huis te verduurzamen. Dus heb je inspiratie of nog net dat ene zetje nodig om zelf aan de slag te gaan? Kijk dan naar de volgende aflevering of bekijk de vorige reeks afleveringen.