Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Yumeko dekbed dons wol

En de slaapwinnaar is…

Een tijdje geleden kondigden wij aan dat we een Yumeko dekbedovertrek set mochten weggeven aan één van de inschrijvers op de nieuwsbrief. De random number generator heeft inmiddels een winnaar aangewezen en het heerlijk zachte eco-beddengoed zal binnenkort naar haar verstuurd worden. Wat zal dat lekker slapen! Want het bed- en badgoed van Yumeko is heerlijk zacht en op alle vlakken verantwoord. prijsvraag-dekbedovertrek-yumeko

Duurzaam slapen

‘Changing the world sleeping’ oftewel ‘verander de wereld terwijl je slaapt’ is het motto van de initiatiefnemers van het merk Yumeko. Slapen moest beter kunnen. Gezonder voor de gebruiker door schoon geproduceerde materialen en goed voor de gezondheid van de producenten door betere arbeidsomstandigheden. Alle producten van Yumeko zijn van een hoge kwaliteit, ecologisch en fairtrade gecertificeerd.

Onder de wol

Neem bijvoorbeeld de verschillende dekbedden. Drie soorten: de biologische katoenen tijk kan gevuld zijn met wol, met dons of met katoen. De warme wol komt van biologische Franse schaapjes. Ze lopen in groene weides zonder kunstmest, krijgen geen preventieve antibiotica en worden met zorg geschoren. Het luchtige dons komt van Nederlandse eenden, waarvan je zeker weet dat ze niet levend geplukt worden. Dat is de enige controleerde bron van dons. Er is namelijk nog geen keurmerk voor het verantwoord produceren van ganzen en eenden-dons. En het koele katoenen dekbed voor warme en zomers is gevuld met katoen die zowel het biologische als het fairtrade keurmerk heeft. De leverende katoenboeren gebruiken geen giftige pesticiden. Dat is beter voor hun gezondheid en voor degene die onder het dekbed slaapt. yumeko-dekbed-dons-wol Je brengt een groot deel van je leven slapend door. Het is goed om dat te doen in een omgeving met gezonde gifvrije materialen. Snuffel daarom maar eens rond bij de producten van Yumeko, met zachte en verantwoorde spulletjes voor bed en bad. Of ga voor meer tips naar onze sectie over een duurzame slaapkamer
Kvg portretfoto kristel

Kristel van Genugten

Expertise: Duurzaam wonen
Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.