Het buitenseizoen is weer begonnen! Duurzaam genieten in de tuin, op het balkon en het terras kan deze zomer met de meubelen van het nieuwe label Goed Gemaakt. De meubelen komen uit de timmerfabriek van Pantar Amsterdam, een organisatie die in Amsterdam en Diemen ruim 9.000 mensen begeleidt op weg naar ongesubsidieerd werk. Alle Goed gemaakt meubelen zijn gemaakt van gebruikt steigerhout.

Steigerhout stoel tafel

Duurzame tuinmeubels

De duurzame meubelen zijn gemaakt van gebruikt steigerhout. Dit zijn dikke vurenhouten delen, die door jarenlang gebruik in de buitenlucht een stoer en robuust karakter hebben gekregen. Goed gemaakt zorgt ervoor dat deze planken als tuinmeubel een tweede leven krijgen. Ook al het afvalhout wordt hergebruikt om houtpluggen van te maken. Verder wordt alleen verf en beits op waterbasis gebruikt en is het hele productieproces milieuvriendelijk ingericht.

Goed verhaal

De meubelen van het nieuwe label vertellen ook een Goed verhaal. Jongeren die om welke reden dan ook waren uitgevallen van school, kunnen direct aan de slag om jouw meubel te maken. De meubelen dragen de namen van de makers, zoals Timo of Ricardo. Naast oefening in werknemersvaardigheden krijgen de jongeren in de timmerfabriek een uitgebreide opleiding in de afbouw en in de machinale houtbewerking.

Je eigen meubelontwerp

Je eigen meubelontwerp laten maken: ook dat kan bij Goed Gemaakt. ‘Jij vraagt, wij draaien, alles is mogelijk, tegen relatief lage prijzen’, zegt manager Peter van ’t Klooster van Pantar. ‘Alles wat je hoeft te doen is een foto of eenvoudige tekening aan te leveren van je gewenste meubel.’

Pantar Amsterdam

De Timmerfabriek van Pantar Amsterdam biedt concreet werk en werkervaringsplaatsen, stageplekken en scholing, aan o.a. scholieren én uitvallers van praktijkscholen, re-integratiekandidaten van de Dienst Werk en Inkomen en mensen uit de Sociale Werkvoorziening. Na hun opleiding in de Timmerfabriek helpt Pantar de jongeren bij het zoeken van een baan. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Meer informatie vind je op www.pantaramsterdam.nl De meubelen zijn te zien en te koop op www.goedgemaakt.nl en op Boerderij Langerlust, www.langerlust.nl