Onze kleine meid wordt groot! Sinds kort is haar peuter bed ingeruild voor een ‘groot’ bed. En dat moest natuurlijk zo duurzaam mogelijk. Het bed hebben we via via op de kop getikt. En toen kwam de vraag van het dekbed. Die was voor ons niet moeilijk. Wij hebben zelf goede ervaring met de producten van Yumeko We hebben gekozen voor een dekbed van wol net als die van haar papa en mama.

Wollen dekbed yumeko

Wollen dekbed altijd comfortabel

We hebben uiteindelijk gekozen voor Yumeko wolvariant lente/herfst Het was even dubben tussen wol en dons, maar omdat de kleine een aardige woelmuis is, is het wol geworden. Wol is iets zwaarder dus misschien blijft ze daar makkelijker onder liggen, dachten we. Verder is onze ervaring met wol dat het in de winter lekker warm is en in de zomer eigenlijk zelden té warm. Wij slapen eigen altijd onder de warmste combinatie en vergeten altijd in de zomer er een deel af te ritsen. Wol ademt en ventileert geweldig waardoor het eigenlijk altijd de gewenste temperatuur aanneemt. Dit is ook mijn ervaring met thermo sportshirts. Worden de synthetische shirts koud als ze nat worden, de shirts van merinowol blijven hoe nat ook altijd hun warmte vasthouden. Een ander groot voordeel is dat wol door het van nature aanwezige wolvet (lanoline) weinig stof aantrekt en daarmee anti-allergeen is.

Helemaal biologisch dekbed

Natuurlijk zit het met de herkomst van de materialen van Yumeko wel snor. De wol is afkomstig van biologisch gehouden Franse schapen en is ecologisch gewassen. De tijk is vervaardigt van biologische katoen, dus je hoeft niet bang te zijn voor schadelijk chemicaliën. Door het gebruik van eersteklas materialen is de levensduur tenminste 8 jaar.

Wollen dekbed yumeko

Slapen onder een schaap

Onze meid was helemaal blij met haar nieuwe bedje. Het leuke was dat haar meteen de geur van het wol van het dekbed opviel. Toen ik vertelde dat dat de geur was van de wol van een schaapje, was ze helemaal gelukkig. Ze slaapt nu echt onder een schaap! Ook voor ons heeft het voordelen, want sinds het nieuwe bed en dekbed slaapt ze heerlijk door! Kan natuurlijk liggen aan het feit dat kleine meisjes groot worden, maar wij houden het op het heerlijke dekbedje! Meer informatie over een gezonde duurzame slaapkamer