Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Ecological footprint app

Apps voor een duurzame lifestyle

Vandaag hebben we weer een paar groene apps aan onze applicatie-pagina toegevoegd. We streven er naar om hier een uitgebreide lijst met duurzame apps neer te zetten. Dus kom je een leuke groene app tegen, laat het ons weten! Hieronder een samenvatting van de toegevoegde apps van afgelopen periode.

Ecological footprint app

Eco-footprint

Dit is een Engelstalige app waarmee je op betrekkelijk eenvoudige manier je ecologische voetafdruk kun uitrekenen. Hoe groot is het stuk aarde dat nodig is om in jouw behoeften te voorzien? Helemaal niet ingewikkeld maar je moet wel wat gegevens paraat hebben. Bijvoorbeeld wat het energieverbruik in huis (delen door het aantal bewoners) is of hoeveel kilometer je rijdt in de auto.

Eco ranking brandsRank a brand

Als je het belangrijk vindt dat bedrijven, waarvan je diensten en producten afneemt, hun best doen voor duurzaamheid, zou je deze app kunnen gebruiken. In verschillende categorieën zijn vragen aan bedrijven gesteld met betrekking tot CO2-emissie, impact op het milieu en werkomstandigheden en is er een rangorde aangebracht op basis van de gegeven antwoorden.

Eco nieuwe rijdenFueless

Deze brandstofbespaar-app werd ontwikkeld voor Het Nieuwe Rijden. Je begint met het invoeren van het type auto dat je rijdt. Lees daarna even de besparingstips onder ‘meer’ en dan rijden maar. Tijdens de rit krijg je via geluid en beeld terugkoppeling over je rijgedrag. Maak er een sport van om steeds zuiniger te rijden.

 Energie bespaar checkBespaarCheck

Oxxio heeft in samenwerking met Milieu Centraal een energiebespaar-app op de markt gebracht. Deze is beschikbaar voor iedereen, dus niet alleen voor Oxxio-klanten. De app bestaat uit twee onderdelen. De eerste is de bespaarcheck. Onder verschillende kopjes staan tips over hoe te besparen op dat specifieke onderdeel. Het tweede deel  geeft veel inzicht, want je kunt wekelijks de meterstanden voor stroon- en gasverbruik invullen.

   Biologisch fair gidsPuur! Uit eten

Puur! Uit eten is een gids voor biologische, fair trade en duurzaam culinaire adresjes. Ben je onderweg en wil je ergens een bio-hapje gaan eten, check dan deze app en je vind vast een geschikt restaurant. Kijk voordat je een restaurant binnenstapt ook even bij de kortingensectie, want wie weet zit er nog een extraatje in. Wij van Duurzaam Thuis zijn vooral enthousiast over de agenda. Wil je nog meer lezen over deze apps kijk dan op onze App pagina. Hier vind je ook nog veel meer apps die kunnen helpen om meer duurzaam te wonen of leven. Ga naar Duurzaam Thuis App pagina
Kristel van Genugten

Kristel van Genugten

Expertise: Duurzaam wonen
Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.