Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Zonnebos

Een fruitboom of toch maar een zonneboom?

zonnepanelenbosHet klinkt misschien futuristisch maar ze bestaan echt: zonnebomen! Zonnebomen zijn hoge betonnen palen, met hoog in de lucht transparante zonnepanelen waarmee zonne-energie wordt opgewekt. In het recreatiegebied Bussloo op de Veluwe willen ze er een heel ‘bos’ mee aanleggen. Alle panelen bij elkaar beslaan 125 vierkante meter, dit is genoeg om 1400 tot 2000 huishoudens thuis duurzaam te voorzien van stroom. Dit unieke plan is goed ontvangen door het ministerie van LNV dus de kans is groot dat het er echt gaat komen. Ook zullen ze echte bomen nooit vervangen het ziet er wel super uit. Nu maar wachten op een kleinere variant, ik zie zo’n ijzeren boompje wel zitten in mijn eigen tuin.

Meer in deze categorie

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zijn er ook foto’s van uw botanische bomen
met vriendelijke groeten Georg Alting

Nee helaas heb ik nog geen foto’s van mijn eigen zonneboom. Ik moet het voorlopig doen met gewone bomen :-) Ook niets mis mee!

Nederlander gaat natuur getrouwe kunstof Zonne bomen project ontwikkelen in het Midden Oosten. Natuur getrouwe kunstog bomen bomen die Licht, Warmte en Wind omzetten in groene elektriciteit, zal een uitkomst bieden voor vele gemeentes die vechten tegen landvervuiling. Ik ben, woonachtig in Riga Letland en ik heb het eindelijk voor elkaar. De investering die nodig is om de bomen en planten te onwikkelen en te produceren krijg ik van van verschilende research en development fonds. Het heeft me verbaasd, aldus van der Beek, dat Nederland niet eerder gereageert heeft op mijn oproep voor investeerders. Het idee is ingeslagen als een bom en reakties uit alle vier hoeken van de wereld geven aan dat men liever een paar Energie Bomen plant dan een windmolen. Mijn firman Solar Botanics zal nog dit jaar beginnen met de ontwikkeling en produktie van de nano bladeren (Deze zetten lichte en warmte om in elektriciteit) die… Lees verder »

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.