Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Wind turbine

Nieuwsbrief: zelf energie opwekken

Goed nieuws: de afgelopen jaren is de capaciteit van energie uit hernieuwbare bronnen toegenomen. Maar wat is duurzame energie precies? Je kunt zelf stappen ondernemen om duurzame energie op te wekken. Zo kun je investeren in zonne-energie door zonnepanelen te plaatsen, of je kunt er voor kiezen een kleine windmolen aan te schaffen. Op dit moment zijn zonnepanelen de meest rendabele keuze, maar in sommige gevallen kan windenergie een mooie aanvulling zijn op de energiemix. Het (opwekken van) wind en zonne-energie heeft allebei de nodige voor- en nadelen. Hieronder lees je er alles over.

Wind park

Duurzame energie met een windmolen voor thuis

Met een maximale lengte van 15 meter en een relatief klein vermogen zijn de turbines eenvoudig te plaatsen in de tuin of op je dak. Daarnaast maken ze veel minder geluid dan de grote windmolens.
Maar wanneer geeft een kleine windturbine milieuwinst? En is deze manier van energie opwekken wel rendabel voor jou? Het moet namelijk flink waaien voordat de molens écht milieuwinst opleveren. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over een windmolen voor thuis.

Solar panels qkb

Zonnepanelen: energie van de toekomst

Zonne-energie is de belangrijkste duurzame energiebron op aarde en is oneindig beschikbaar. Met zonne-energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie én bespaar je op je energierekening. Bij het gebruik van zonne-energie komen er nauwelijks milieubelastende stoffen zoals CO2 vrij. Daarom kan het eigenlijk niet in een duurzaam huis ontbreken. Er zijn verschillende manieren om zonne-energie te benutten. In dit artikel vind je een overzicht van alle artikelen die we hebben geschreven over zonnepanelen.

Windsun

Zonnepanelen of kleine windmolen?

Zoals gezegd kun je op verschillende manieren zelf duurzame energie opwekken. Zo kun je investeren in zonne-energie door zonnepanelen te plaatsen, of je kunt er voor kiezen een kleine windmolen aan te schaffen. Maar wat is eigenlijk voordeliger? En wat levert het meeste winst voor het milieu op? Wij hebben het voor je uitgezocht. Het lijkt er momenteel op dat de investering in zonnepanelen het meest interessant is. In dit artikel vertellen we je alles over het rendement van beide opties.

Panel solar power energy

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen begint met het vergelijken van de beste zonnepanelen installateurs. Bijvoorbeeld op basis van reviews en de belangrijkste kwaliteiten van zonnepalen-installateurs. Uit ons onderzoek kwamen Zonnemarkt.nl, StroomVanDeZon en Coolblue als beste naar voren. Ontdek in dit artikel waar je nog meer op moet letten bij de installatie van zonnepanelen op jouw dak. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van verschillende installatie bedrijven en vraag vrijblijvend verschillende offertes aan.

zonnepanelen

Zonnepanelen huren

Denk je na over zonnepanelen? Je hoeft deze niet direct te kopen, je kunt ze ook huren. Een duurzame en gemakkelijke optie. Je bent namelijk niet in één keer een groot bedrag kwijt. Huren is uiteindelijk wel wat duurder dan kopen. Maar geen zonnepanelen nemen kost je uiteindelijk meer geld dan huren. En met huren heb je veel van de verantwoordelijkheid uitbesteed. Je kan de zonnepanelen bij de meeste bedrijven na verloop van tijd overkopen. Wij vergelijken in dit artikel de beste bedrijven waar zonnepanelen huren mogelijk is.

Deze blog is gemaakt op basis van onze nieuwsbrief. Wil jij de laatste duurzame artikelen ook maandelijks in je mailbox? Abonneer je dan hier door je mailadres en je gemeente achter te laten.

De laatste artikelen, 1x per maand

Isabelle Snaauw

Isabelle Snaauw

Isabelle (25) is freelance redacteur bij Duurzaam Thuis. Maar ook in haar dagelijks leven werkt ze aan projecten die de wereld een beetje duurzamer maken. Ze weet veel van windenergie en verwarmen, maar schrijft als vegetariër het liefst over duurzaam koken en eten.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.