Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Smarthphones refurbished

Refurbished smartphones: betrouwbaar en duurzaam?

We zijn ons steeds meer bewust aan het worden dat we een te grote druk op de aarde leggen door teveel te consumeren. het niet langer kan zo en dat ook wij ons steentje moeten bijdragen aan. Gelukkig zijn er veel initiatieven die werken aan een duurzame en milieubewuste samenleving. In de afgelopen paar jaar is hier nog een populair alternatief bijgekomen: het kiezen voor refurbished smartphones. En naast telefoons kun je nu ook vele andere elektronica als refurbished aanschaffen. Om je nog verder te overtuigen hebben we hieronder een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

1
Minder verspilling door besparing grondstoffen

Apple verbruikt ontzettend veel grondstoffen bij het maken van een iPhone en tijdens de productie van deze toestellen komt ook ruim 80% van de 70 kg CO2 vrij die een iPhone gedurende zijn leven zal produceren. Er worden ieder jaar meerdere nieuwe iPhone modellen uitgebracht. Vorig jaar zagen we de iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Dat zijn flink wat iPhones die allemaal geproduceerd moeten worden. Door te kiezen voor een refurbished iPhone kies je bewust voor een duurzame samenleving door te besparen op al deze productiekosten, transportkosten en ga zo maar door.

2
Bespaar geld

Er zijn genoeg voordelen als je eenmaal besluit om een refurbished telefoon aan te schaffen. Maar een van de grootste voordeel is toch dat je er veel geld mee kunt besparen. Afhankelijk van het model dat je koopt is het mogelijk om tot wel 60% te besparen op de originele verkoop prijs. Een concreet voorbeeld zou de iPhone 11 zijn, deze is refurbished al voor € 499 te krijgen, terwijl deze oorspronkelijk een prijskaartje van € 809! Nieuw is deze bij andere bedrijven op dit moment nog ruim € 600.

3
Goede kwaliteit

Een refurbished iPhone is van hoge kwaliteit en wordt enkel verkocht na een grondig controle. Bij deze controle wordt de telefoon op meer dan 50 punten gecontroleerd. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen zoals de batterij, camera, microfoon en nog veel meer. Tijdens deze controle wordt gekeken of alle onderdelen wel naar behoren functioneren, doen ze dit niet, dan wordt er gekeken of het onderdeel gerepareerd kan worden. Is dit ook niet mogelijk, dan wordt het onderdeel in zijn geheel vervangen. Na de reparatie wordt de controle weer vanaf het begin uitgevoerd en als alles groen licht heeft wordt de telefoon nog eens uitvoerig schoongemaakt. Zo word je voorzien van een product met hoogwaardige kwaliteit.

4
3 jaar garantie

Met alles wat Apple produceert qua CO2 zou je denken dat je wel wat meer nazorg zou krijgen, maar je krijgt maar 1 jaar garantie als je een product via Apple zou bestellen. De meeste refurbished aanbieders hebben dit al uitgebreid naar 2 jaar, maar je hebt ook webshops zoals refurbished.nl die dit hebben verlengd naar 3 jaar. Dat is dus 3 jaar garantie op het alle aankopen die gedaan worden via hun webshop. Dit laat zeker zien dat deze webshops vertrouwen hebben in de refurbished markt.

5
Refurbished biedt mogelijkheden

Doordat de prijs van refurbished telefoons lager ligt, brengt dit bepaalde mogelijkheden met zich mee. Om nog verder bij te dragen aan een circulaire samenleving kun jij er ook voor kiezen om jouw telefoon te verkopen aan zo’n refurbished aanbieder. Afhankelijk van de staat van deze telefoon kunnen zij er dan weer een tweede of derde leven aangeven en er een ander mee blij maken.

Meer in deze categorie

Bart

Bart Ladrak

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.