Er komen dan ook steeds meer slimme apparaten op de markt die bijdragen aan het verduurzamen van je woning. Er zijn eenvoudige opties, denk hierbij aan slimme stekkers of slimme lampen. Maar er bestaan ook apparaten waar weinig mensen aan denken bij het verduurzamen van je huis. Juist de apparaten die vergeten worden dragen enorm bij aan het verduurzamen van je woning. In dit artikel worden een paar slimme apparaten op een rijtje gezet die echt  bijdragen aan het verduurzamen van je huis.

Slimme raamdecoratie

Iets wat vaak vergeten wordt zijn bijvoorbeeld gordijnen. Maar raamdecoratie is zeker niet onbelangrijk op het gebied van het verduurzamen van je huis. Gordijnen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huis nog beter geïsoleerd is. Ook kan je slimme raamdecoratie koppelen aan een zonnesensor. Deze sensor houdt de hele dag de sterkte van de zon in de gaten. Zo gaan je automatische rolgordijnen dicht als er te veel licht in je huis valt en ze gaan open als het donker is. Zo hoeft het licht een stuk minder vaak aan. Ook blijft de warmte in de winter goed binnen en de kou in de zomer. Zo hoeft de thermostaat ook geen overuren te draaien.

Slimme thermostaat

Veel mensen willen tegenwoordig bijdragen aan een verbeterd klimaat. Met een slimme thermostaat draag je niet alleen bij aan een verbeterd klimaat, maar je kan ook 31 procent van je energiekosten besparen. Als dit je als muziek in de oren klinkt kan je een slimme thermostaat overwegen. Je kan een slimme thermostaat zo in stellen dat deze uitgaat als je het huis verlaat. En ben je nou op de terugweg van het werk? Dan kan je de thermostaat een seintje geven met je telefoon. Zo is het al lekker warm in huis voordat je thuiskomt. Ook houdt een slimme thermostaat rekening met verschillende weersomstandigheden. Per seizoen weet deze slimme thermostaat precies welke tempratuur ideaal is voor jouw huis. Zo is het nooit meer te koud of te warm in huis. Zie hier ook onze pagina over de de beste slimme thermostaat.

Nest thermostat rd g slimme thermostaat
Verlichting

Slimme verlichting

Met slimme verlichting zorg je ervoor dat het licht nooit aanblijft als je niet thuis bent. Je kan deze slimme verlichting bedienen met je smartphone. Als je niet thuis bent schakelen deze lampen direct uit. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een bewegingssensor. Het scheelt sowieso omdat deze lampen gebruikmaken van ledverlichting. Dit soort verlichting is veel energiezuiniger dan bijvoorbeeld een gloeilamp. In de meeste gevallen zijn deze zelfs zuiniger dan spaarlampen. En bovendien hoeven ledlampen nooit op te starten. Zie ook ons artikel over led-lampen met sensor

Gerelateerde artikelen

led-lampen met sensor
Duurzaam wonen

Led-lampen met sensor

Led-lampen met sensor zijn enorm handig en huis én heel duurzaam. Deze verschillende soorten zijn er en zo gebruik je ze in en om huis.

Lees verder
Energiebesparende dakraam gordijnen

Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen zijn een alternatief voor de isolatieglas, Je kan er tot 220 euro mee besparen. Bekijk alle soorten en kijk waar jij mee aan de slag wilt.

Lees verder