Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Picture

Slimme apparaten die bijdragen aan de verduurzaming van je huis

Er komen dan ook steeds meer slimme apparaten op de markt die bijdragen aan het verduurzamen van je woning. Er zijn eenvoudige opties, denk hierbij aan slimme stekkers of slimme lampen. Maar er bestaan ook apparaten waar weinig mensen aan denken bij het verduurzamen van je huis. Juist de apparaten die vergeten worden dragen enorm bij aan het verduurzamen van je woning. In dit artikel worden een paar slimme apparaten op een rijtje gezet die echt  bijdragen aan het verduurzamen van je huis.

Slimme raamdecoratie

Iets wat vaak vergeten wordt zijn bijvoorbeeld gordijnen. Maar raamdecoratie is zeker niet onbelangrijk op het gebied van het verduurzamen van je huis. Gordijnen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huis nog beter geïsoleerd is. Ook kan je slimme raamdecoratie koppelen aan een zonnesensor. Deze sensor houdt de hele dag de sterkte van de zon in de gaten. Zo gaan je automatische rolgordijnen dicht als er te veel licht in je huis valt en ze gaan open als het donker is. Zo hoeft het licht een stuk minder vaak aan. Ook blijft de warmte in de winter goed binnen en de kou in de zomer. Zo hoeft de thermostaat ook geen overuren te draaien.

Slimme thermostaat

Veel mensen willen tegenwoordig bijdragen aan een verbeterd klimaat. Met een slimme thermostaat draag je niet alleen bij aan een verbeterd klimaat, maar je kan ook 31 procent van je energiekosten besparen. Als dit je als muziek in de oren klinkt kan je een slimme thermostaat overwegen. Je kan een slimme thermostaat zo in stellen dat deze uitgaat als je het huis verlaat. En ben je nou op de terugweg van het werk? Dan kan je de thermostaat een seintje geven met je telefoon. Zo is het al lekker warm in huis voordat je thuiskomt. Ook houdt een slimme thermostaat rekening met verschillende weersomstandigheden. Per seizoen weet deze slimme thermostaat precies welke tempratuur ideaal is voor jouw huis. Zo is het nooit meer te koud of te warm in huis. Zie hier ook onze pagina over de de beste slimme thermostaat.

Nest thermostat rd g slimme thermostaat
Verlichting

Slimme verlichting

Met slimme verlichting zorg je ervoor dat het licht nooit aanblijft als je niet thuis bent. Je kan deze slimme verlichting bedienen met je smartphone. Als je niet thuis bent schakelen deze lampen direct uit. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een bewegingssensor. Het scheelt sowieso omdat deze lampen gebruikmaken van ledverlichting. Dit soort verlichting is veel energiezuiniger dan bijvoorbeeld een gloeilamp. In de meeste gevallen zijn deze zelfs zuiniger dan spaarlampen. En bovendien hoeven ledlampen nooit op te starten. Zie ook ons artikel over led-lampen met sensor

Bart Ladrak

Bart Ladrak

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik vind zulke artikelen toch altijd zo interessant. Blijft mij altijd fascineren hoe de technologie zo gauw vooruit gaat. Blijf je niet geïnformeerd, blijf je ook gauw steken in de tijd haha.

Hierdoor heb ik al jaren geleden veel aanpassingen gepleegd, zoals energiebesparende lampen uiteindelijk led-lampen. Smart-apparaten, schakelaars, stopcontacten en Alexa kan ik haast niet meer zonder. Los van het gemak staat men niet echt stil bij de bezuiniging die je door eenvoudige instellingen op je energieverbruik. Kan alleen maar beter worden toch?

Mvg,
Saartje

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.