Zuiveringslasten op basis van drinkwater

Geplaatst op 07 maart 2015 in Water

Het voorjaar komt er aan en dus is het weer tijd voor de tuin. Steeds meer mensen zien de voordelen van hemelwaterbenutting. Het geeft een goed gevoel en de planten, ook de planten staan, doen het er beter door. Het wassen van de ramen of de auto gaat beter, geen kalk en dus geen strepen. Ook voor het bijvullen van een vijver is hemelwater beter dan drinkwater. Daarbij komt het goede gevoel van het doen wat logisch is: hemelwater gebruiken op de plek waar het gevallen is. Lees ook hergebruik regenwater

regenzuil water besparen tuin

Een voor de maatschappij als geheel belangrijk bijkomend voordeel is dat er minder water in het vuilwater riool komt en dat is beter voor de rioolwaterzuivering, die gaat dan minder energie verbruiken. Lees hier meer over op regenwater afkoppelen Zo snijdt het mes aan alle kanten, besparing op uw waterrekening en op het energieverbruik van het waterleidingbedrijf en het waterschap. Maar het drinkwater is goedkoop en dan denken we er al snel niet verder over na. Toch gaat men op steeds meer plaatsen zuiveringslasten betalen op basis van de gebruikte hoeveelheid drinkwater. Tijd voor het nemen van een logische kleine stap op weg naar weer een beetje een duurzamere planeet. Vang uw hemelwater op. Er zijn tegenwoordig ook nog eens hele mooie regentonnen en regenzuilen. Lees welke regenton moet ik hebben

Auteur: Gerrit Box

Reacties (3)
23/03/15 • 04:33

Ik vind dat men wel steeds obsessiever wordt met drinkwater en energie. Laten we niet besparen op dit soort primaire levensbehoeftes maar het geld ergens anders zoeken.

snippe
19/09/17 • 08:57

Regenwater hergebruiken prima, afkoppelen ook goed idee, alles waterbesparend hosanna. Maar dat de riolen nu gespoeld moeten worden om verstopping tegen te gaan, glad vergeten. Wat doet het waterschap gewoon doorspoelen met SCHOON ONGEBRUIKT drinkwater! Wat een verspilling. Bezint eer ge begint!

Ruben
15/05/18 • 09:24

wat naïef om te denken dat energie en drinkwater uit een onuitputtelijke bron komen, het gaat niet om geld in deze, maar om een verantwoorde manier omgaan met bronnen die schaars zijn of worden. En ja helaas, naast energie, zijn drinkwater en zoetwater ook schaars aan t worden.

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!

Partners

Kilian Water

Hemelwatersystemen

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld