Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Biologische merk kuyichi

Eco kleding bij Zalando?!

Vroeger dacht je eigenlijk nooit na over waar je kleding vandaag kwam. In welk land het werd gemaakt en onder welke arbeidsomstandigheden. Je wist het gewoon niet.  Door de toegenomen mondialisering komen kleren uit alle windstreken van de wereld. Het is bijna niet na te gaan of een kledingstuk voortkomt uit  een milieuvervuilende kledingindustrie, uit kinderarbeid of  gemaakt wordt onder erbarmelijke werkomstandigheden. Als consument vragen we steeds vaker om transparantie. Het is mooi om te zien dat steeds meer webwinkels pogen om wat meer duidelijkheid te verschaffen over de herkomst van kleding. Verrast waren we door de mega keten Zalando, die zelfs een speciale zoekingang heeft gecreëerd voor ecokleding.

ecokleding-zalando

Uitgebreide groene collectie

Het is helemaal niet zo eenvoudig om een online shop te vinden waar je een ruime keus hebt in kleding en accessoires die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Merken waarvan je zeker weet dat ze de natuur respecteren en dat de kleding onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden is gemaakt.

Zalando biedt sinds kort een ‘groene collectie’ met ruim 250 kledingstukken, waardoor het voor ons als bewuste consumenten een stuk makkelijker wordt om een nieuwe verantwoorde outfit te scoren.

Biologische-merk-Kuyichi

Breed aanbod eco merken

Het leuke van het ecokleding filter op Zalando is dat je ook meteen kunt zien welke merken überhaupt eco zijn of welke delen van de collectie eco zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een eco spijkerbroek dan kun je terecht bij Kuyichi. Je vindt er het duurzame modieuze merk People Tree en ook erkend groene labels als het originele One Green Elephant (dat gebruik maakt van honderd procent biologisch katoen). Maar ook bekendere merken als Nudie Jeans en Jackpot kun je met een gerust hart kopen.

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.