Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Wonen op klein oppervlak

Klein wonen is cool!

Het tijdperk van meer, meer en meer lijkt voorbij. De avant-garde streeft niet meer naar decadent grote huizen en mogelijkheden om zichzelf te laten zien. Introversie lijkt een nieuwe trend. Blij zijn met wat je hebt en daar iets moois van maken. Aandacht voor dat wat aanwezig is en de mensen die in je nabijheid verkeren. Nieuw maakt plaats voor hergebruikt en opgewaardeerd. ‘Klein’ krijgt meer waardering dan voorheen. Klein wonen is bijvoorbeeld goedkoper, duurzamer en het geeft veel minder zorgen en rompslomp. Er blijft dan meer tijd en geld over de dingen die werkelijk belangrijk zijn.

wonen-op-klein-oppervlak

Duurzame uitdaging klein wonen

Klein wonen is natuurlijk niet altijd een keuze. Maar je kunt er wel het beste van maken. Probeer het inpassen van alle activiteiten in een (te) klein huis tot een uitdaging in plaats van een probleem te maken. Het bedenken van efficiënte oplossingen geeft veel voldoening. Maar je hoeft niet alles zelf te bedenken. Wij schreven al eens een artikel over het kleine efficiënte appartement van Graham Hill, de oprichter van de groene site Treehugger. Maar wij stuitten onlangs ook op de jaarlijkse verkiezing van het met meest cool ingerichte kleine appartement op de site Appartment Therapy.

Coole competitie

De wedstrijd werd afgelopen jaar al voor de achtste keer georganiseerd. Mensen kunnen hun kleine appartement van maximaal 1000 ft (=93 m2) aanmelden voor beoordeling. Mooie foto’s en plattegronden laten zien hoe zij hun beperkte ruimte zo optimaal mogelijk gebruiken. Je ziet welke oplossingen zij bedachten en hoe ze de kamers hebben aangekleed. Het bekijken van de verschillende appartementen is heel leuk. Je wordt bijna jaloers op deze piepklein-wonende mensen. Studenten en anderen,die weinig vierkante meters ter beschikking hebben, kunnen er veel inspiratie op doen.

Een paar mooie voorbeelden

43 m2

duurzaam-klein-wonen

16 m2

kleine-appartementen-inrichten

37 m2

less-is-more-interieur

Kristel van Genugten

Kristel van Genugten

Expertise: Duurzaam wonen
Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.