Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzame klok modder

De leukste duurzame Sinterklaas cadeaus

Het wordt een hele groene Sinterklaas dit jaar, want de Sint is helemaal op de groene toer. Cadeaus moeten duurzaam en bewust zijn. Gelukkig komt er ieder jaar ook steeds meer keuze in duurzame cadeaus. Er is dus keus genoeg voor papa, mama en de kids. Duurzame cadeaus zijn vaak origineel en daarmee extra leuk om te geven. En om het helemaal duurzaam te maken, hoef je helemaal niet de stad in, want je bestelt gewoon alles online vanachter de pc. Om de Sint een beetje te helpen hebben we hieronder een aantal tips voor leuke cadeaus voor je verzameld. 

TUT-hola pop

Tuthola pop duurzaamOok de allerkleinsten kan de Sint verrassen met bijzondere poppen, namelijk met de TUT-hola’s. De TUT-hola’s zijn gemaakt van restmateriaal van kinderkledingmerk Sprout Kingdom en geproduceerd door Atelier Tanade en 8 vrijwilligers. Er zijn 3 TUT-hola’s: de Sporthola, de Sippehola en de Studiehola. Met elke TUT-hola steun je een ander doel, dus je kunt zelf bepalen wie je wilt steunen. De opbrengst van de TUT-hola’s  gaan voor 100% naar deze goede doelen. Dus hoe meer TUT-hola’s hoe beter! Ga naar de TUT-hola site voor meer info.

Kurk hoes ipath iphoneApple-hoes

De Sint schijnt een hoop Apple spul in zijn tas te hebben zitten. Deze kunnen vanaf nu ook helemaal hip en eco worden verpakt in deze hoezen van kurk. Er is een hoes voor je iPad, iPhone en je Macbook. Volgens de ontwerper Ryan Frank is kurk het ideale materiaal omdat het goed beschermt en toch voldoende zacht is. Het kurk is FSC gecertificeerd en komt uit Portugal waar het weer een nieuw impuls is voor de lokale kurkindustrie. Dus verras je beste vriend of vriendin met deze super sjieke hoes voor zijn/haar Apple. Je kunt hiervoor terecht bij De Winkel van Guus.

Wrap n mat

De Wrap-n-Mat, een boterhamzakje

De Sint houdt ook van lekker praktisch. Voordat hij op stap gaat, smeert Piet een paar heerlijke boterhammen. Natuurlijk stopt de ‘Duurzaam Piet’ deze niet in een ordinair plastic boterhamzakje maar in de nieuwste rage de Wrap-n-Mat. Een slim inpak-pakketje met klittenband dat eindeloos hergebruikt kan worden. Het houdt je boterhammen lekker vers, dient ook als placemat en kan steeds weer afgewassen en opnieuw gebruikt worden. Hier vind je de Wrap-n-Mat

Wetenschappelijk speelgoed

Green Choice: wetenschappelijk speelgoed

Volgens de Sint is: Jong Groen Geleerd Goed Geïnvesteerd. Dus we moeten de kids zo snel mogelijk aan de slag zetten met deze wetenschappelijke kits. Leer het nut van recyclen en alternatieve energiebronnen door in je eigen lab een werkende aardappelklok in elkaar te zetten, een windmolen te bouwen of dynamo-lamp te maken. Dit creatieve speelgoed is fun en helemaal verantwoord. En waarschijnlijk kunnen de grote ‘kinderen’ er ook niet vanaf blijven. Een mooi overzicht van de verschillende kits vind je op Kudzu

Modderklok

Duurzame klok modder

De meeste Pieten zijn niet zo van de tijd, maar dit klokje hebben ze toch allemaal in huis. Dit duurzame modderklokje ‘loopt’ namelijk op modder.Het zijn de bacteriën en organismen in de grond die dit klokje laten tikken. Het klokje is 6 bij 7 cm groot en is gemaakt van de duurzame houtsoort bamboe. Met het modderklokje maak je in één stap je huis ook echt een stukje groener. Je hebt namelijk twee plantjes nodig om alles aan te sluiten. De zink-elektroden in combinatie met koper in de grond leveren de energie op. De modderklok is bedacht door Marieke Staps

Colbert Sjaal

Colbert sjaalHet is weer de tijd voor een sjaal. Met deze colbert sjaal van gerecycled materiaal ben je verantwoord gewapend tegen de kou. De sjaal is gemaakt van mouwen van truien en colberts. Door hergebruik van bestaande materialen is iedere sjaal uniek inclusief de kenmerkende details zoals bijvoorbeeld de knoopjes op de mouw van het colbert. De sjaal is ontworpen door Anne van Dijk

Duurzame koopzondag

Zin om komende zondag te winkelen, maar geen zin om de bomvolle stad in te gaan? Ga dan lekker rustig winkelen achter je pc. Op zondag 28 november is het namelijk duurzame koopzondag.  Je kunt dan bij meer dan 155 webwinkels terecht voor mooie en leuke duurzame producten. De komende dagen zijn er allerlei speciale aanbiedingen rondom kerst en sinterklaas. 

Meer tips voor duurzame cadeaus voor sinterklaas of kerst? Bekijk de Duurzaam Thuis Giftguide.

Meer in deze categorie

Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ben geïnteresseerd in wrap-n-mat, maar link werkt niet. Kan ik dit product wel ergens bestellen? Wat zijn de kosten?

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.