Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Peerby buurtgenoten lenen

Lenen in plaats van kopen met Peerby

Gisteren zaten we bij een bijeenkomst en daar werd de vraag gesteld wie er allemaal een boormachine in huis had. In een gezelschap van 80 mensen, waren maar 6 personen die zelf geen elektrische boor in bezit hadden. Een apparaat dat elk jaar gemiddeld maar 15 effectieve minuten gebruikt wordt, terwijl het gemaakt is voor een levensduur van 15 jaar met continu gebruik. Zou het niet zoveel beter zijn als we niet allemaal zo’n ding zouden hebben, maar met velen gebruik zouden maken van één exemplaar? De Nederlandse site en app Peerby schept de mogelijkheid daarvoor. Gewoon lenen van de buren. Een geweldig concept dat vorige week werd beloond met een investering van €1.7 miljoen.

Bank schoonmaken met stofzuiger

Buurtgenoten vinden elkaar

Dat Peerby daarom werd genoemd in het journaal had tot gevolg dat het aantal Peerby-berichtjes in onze mailbox flink opliep. Ik zie vragen om een fiets, een ladder, een draaibank en een Pantone-waaier voorbij komen. Als je iets nodig hebt maakt Peerby het mogelijk om te kijken of iemand in je directe omgeving dat ding misschien in huis heeft. Om het te lenen, voor incidenteel gebruik. Gewoon lenen bij de buurman eigenlijk. Een buurman die al kent, maar waarvan niet wist dat hij een aanhangwagen had. Of een tot dan toe ongekende buurtgenoot die de door jou gezochte discolamp heeft. Het systeem is een soort tweesnijdend mes. Je hoeft niet allemaal hetzelfde aan te schaffen. Dit bespaart geld en grondstoffen. Daarnaast worden er meer lijnen gelegd in de buurt. Je leert op een heel informele manier weer iemand kennen in je omgeving. Maakt een praatje bij het ophalen en nog een keer bij het terugbrengen.

Peerby een duurzame oplossing

Zelf hebben we tot nu toe 1x gebruik gemaakt van Peerby. Omdat de kinderen iets groter zijn, was het afgelopen zomer tijd om te kijken of we al die melk- en gepureerde fruitvlekken uit ons mooie designbankje zouden kunnen krijgen. Of dat we het toch echt opnieuw zouden moeten laten stofferen. We wilden het eens proberen met een stoomreiniger. Deze hadden we niet in huis. Kopen of huren is een optie, maar we besloten ons voor de gelegenheid in te schrijven bij Peerby. Binnen een half uur bood een buurtgenoot de gezochte stoomreiniger te leen aan. Het werkte als een trein. De bekleding van ons geliefde bankje was weer picobello. Nog meer duurzame besparing: geen nieuwe bekleding of nieuw meubelstuk nodig! En passant hebben we ook de schimmelige naden in de badkamer met hetzelfde apparaat gereinigd. Als dank hebben we na afloop een boeket dahlia’s uit eigen tuin meegenomen.

Dus schrijf je ook in bij Peerby en kijk of je iets kunt lenen voordat je het gaat kopen!

Meer in deze categorie

Kristel van Genugten

Kristel van Genugten

Expertise: Duurzaam wonen
Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik ben zelf ook bij Peerby maar zou toch niet graag een boormachine willen missen. Dat is toch net zoiets als een schaar die je op de meest onmogelijke momenten nodig hebt?

Hallo kijkers ik ben mevrouw Pamela Davis kom uit USA Dallas ik wil de heer Mohammed Aliu bedanken voor wat hij deed in mijn leven was ik gestrand en nooit geweten wat te doen, omdat ik op zoek was naar een dieptepunt van 12.000 dollar te betalen voor mijn huur am een moeder van iemand die achter in een huur en nooit geweten hoe om geld te krijgen om al mijn schulden te vereffenen en betalen voor mijn huur het kwam tot een punt dat ik bijna weg was het rijden van mijn huis, omdat ik de huur moest ik niet kon veroorloven bedelen en hij stond me gebleven, want ik verloor mijn man liep ik rond op zoek naar werk in andere aan mijn vergoeding te betalen, maar was niet zo makkelijk tot op een dag toen ik was op zoek via het internet zag ik verschillende getuigenissen van… Lees verder »

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.