Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Regenton

Is volgend jaar uw regenton stuk door vorst?

Het gaat komende dagen weer vriezen dus even een waarschuwing vanuit onze kant. Omdat water uitzet als het bevriest gaan helaas iedere winter talloze regentonnen kapot door vorst. In het voorjaar horen wij regelmatig van lezers dat hun regenton is overleden en dat zijn niet alleen de oude tonnen ook spiksplinternieuwe regentonnen overleven de eerste winter soms niet.

1
Vorstbestendig bestaat niet

Regenton vorst

Houten regentonnen kunnen stuk gaan door vorst en leveranciers waarschuwen hier doorgaans ook voor. Ook vele kunststof regentonnen die als vorstbestendig verkocht worden overleven de winter vaak niet. Soms is er sprake van een zuiver economische kijk op de vorstbestendigheid gezien vanuit het perspectief van de leverancier: bijna niemand komt terug met een kapotte ton en dus is het claimen van vorstbestendigheid geen punt. Wat ook speelt is dat veel kunststoffen in de loop der tijd harder en brosser worden en doorgaans het eerste jaren gemakkelijk de winter overleven als de garantieperiode is vervallen gaat hij alsnog stuk.

Maak uw regenton leeg!

Waarvoor heeft u het water (of ijs) uit de regenton in de winter nodig? Dit alles maakt het verstandig om nu direct even de regenton leeg te laten en de toevoer te blokkeren. Dan heeft u er in 2022 weer plezier van!  

2
Op zoek naar een regenton?

Heb je nog geen regenton en ben je op zoek naar een? In ons artikel “Welke regenton moet ik kopen?” leggen wij uit waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een regenton. 

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In het voorjaar als de planten opkomen is het de laatste jaren al erg droog. Het lijkt mij dat je daardoor het groeiseizoen begint met een lege ton als je het advies volgt om de regenton in de winter leeg te laten lopen. Wat is de ervaring met gebrek aan regen in het voorjaar?

mijn gedachte ook. Denk eerder dat er bijvoorbeeld aan een isolatie deken of iets gelijk aan wat voor planten wordt gebruikt gedacht moet worden.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.