In verschillende landen zijn plastic tassen in de supermarkten al lang verboden. In Nederland is het nog niet zover. Gewone stevige plastic tassen en dunne draagzakjes bij de kassa zijn nog overal te verkrijgen. Wel worden daar semiduurzame alternatieven aangeboden. Bij de verpakkingen van groente en fruit in de supermarkt en bij de groenteboer is er meestal nog geen verantwoord alternatief. Papieren zakken zijn natuurlijk beter dan plastic zakken, maar moeten wel steeds opnieuw geproduceerd worden. Wat dan? Neem je eigen zakje voor groenten en fruit mee!

Duurzaam alternatief verpakking

Duurzaam zakje

Re-sack heeft een mooi alternatief voor die wegwerptasjes ontwikkeld; herbruikbare katoenen zakjes in verschillende maten. Helemaal verantwoord geproduceerd van biologisch katoen en met eerlijke lonen. In alle eenvoud, ongebleekt katoenen zakje met een ‘handgeschreven’ kaartje van recycled papier, ziet het product er ook nog eens heel aantrekkelijk uit.

Gewoon een gewoonte

Je moet er natuurlijk wel even aan wennen. Je moet zorgen dat je de zakjes ook meeneemt als je boodschappen gaat doen. Maar dat is bij het meenemen van een eigen boodschappentas ook gelukt (toch?). Wegen, in het zakje, stickertje er op en op naar de kassa. Als we dan een klein puntje van kritiek mogen noemen: als zuinige Nederlanders vinden wij de zakjes best zwaar (19, 23 en 43 gram). Dat is geen probleem als de groenten zelf gewogen kan worden, maar het gewicht telt iedere keer mee als dat bij de kassa gebeurt.

Re sack groente fruit alternatief plastic

Oproep aan de supermarkten

Maar wij zijn helemaal om. De zakjes gaan elke keer mee naar de groenteboer of supermarkt. Minder plastic, minder afval! We hopen dat de grote supermarkten dit idee snel zullen oppikken en deze zakjes als verantwoord alternatief gaat aanbieden. Vooralsnog zijn ze te bestellen via de site van Re-sack.