Verantwoorde schoonmaak met Method

Er zijn weinig mensen die schoonmaken leuk vinden. Wij kunnen ons wel vinden in de slogan die we laatst op het internet tegen kwamen: ‘a clean house is a sign of a wasted life’. Maar wekelijks moeten we er toch aan geloven. En dan natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk. Daarbij grijpen we over het algemeen graag terug op oma’s natuurlijke schoonmaakmiddeltjes zoals azijn, groene zeep en (baking)soda. Maar het kan ook anders. Niet terug kijken maar vooruit. Wij hadden het geluk een pakket schoonmaakmiddelen van het merk Method te mogen uitproberen. Een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat duurzaamheid op elk vlak voorstaat, zonder daarbij het moderne comfort uit het oog te verliezen.

method-gifvrij-schoonmaken

Cradle to cradle en biologisch afbreekbaar

De makers van de Method schoonmaakproducten streven er naar om het hele productieproces duurzaam en transparant te maken. Eerlijk over de gebruikte ingrediënten, duidelijk over de verpakkingsmaterialen, proefdiervrij en je leest hoe de producten vervoerd worden. Alles met het oog op het milieu. En die aandacht wordt ook door de buitenwacht gewaardeerd: Method is de eerste lijn van schoonmaakproducten die Cradle to Cradle® gecertificeerd is voor het verantwoord produceren, voor hun groene verpakkingen en voor de veilige en werkzame samenstellingen van de producten.

Het oog wil ook wat

De producten van Method zijn wat je noemt ‘high end’. Ze zijn niet goedkoop, maar daar krijg je veel voor terug. Om te beginnen zien de flessen er prachtig uit. Nergens krijg je een geitenwollensokken gevoel. Het tegenovergestelde is waar: je gelooft bijna niet dat het hier gaat om flessen van gerecycled en composteerbaar materiaal. Er is veel aandacht besteed aan vorm en kleur. Frisse, moderne kleuren die een plek mogen hebben in de keuken of badkamer. Wat je je daar bij wel afvraagt is, wie de doelgroep is voor deze producten. Naar ons gevoel past bij verantwoord schoonmaken een beeld van soberheid. Maar wellicht is duurzaamheid ook doorgedrongen bij de grote massa en hebben zij behoefte aan deze design verpakkingen?

method-duurzaam-schoon

Method: Resultaten tellen!

Het belangrijkste is natuurlijk de werkzaamheid van de schoonmaakmiddelen. Oma’s tips kunnen niet altijd op tegen de minder milieuvriendelijke middelen in de supermarkt. Maar de producten van Method kunnen dat wel! De heerlijke, niet chemische geuren zetten je op het verkeerde been: is het wel ‘chemisch’ genoeg om goed te kunnen reinigen?’ Maar de resultaten zijn heel goed. Net hebben we nog een ruit gepoetst met de milieuvriendelijke glasreiniger. Zelfs de plakbandresten, de ultieme test, losten op door het schoonmaakmiddel en het glas is mooi schoon. De poreuze badkamertegeltjes zijn ook al kalk vrij door de milieuvriendelijke badkamerreiniger en het afwasmiddel heeft een fijne, wel heel genereuze, pomp. Al met al zijn wij heel enthousiast over deze lijn schoonmaakmiddelen van Method!

Schoonmaakproducten Method uitproberen met korting

De producten van Method zijn te bestellen bij webshop Big Green Smile. Een webshop met duurzame verzorgings- en schoonmaakproducten. Onze lezers krijgen (tot 1 december 2013) 10% korting bij Big Green Smile als zij de code 10DUURZAAMTHUIS gebruiken bij hun bestelling. Wij kunnen de Method-lijn van harte aanbevelen. De Method Detox Kit is een mooi begin bijvoorbeeld.

Oma’s schoonmaaktips blijven ook interessant. Klik op de volgende links om meer te weten over duurzaam schoonmaken met niet agressieve huishoudproducten en baksoda.

0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.