Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Ecorooming

De nieuwe trend is Ecorooming

ecorooming
‘Ecorooming’ in de jaren zeventig
Ecorooming combineert twee stromingen die we momenteel vaak tegenkomen: cocooning en duurzaamheid. Ecorooming doe je thuis, je gaat samen met vrienden of familie een dag samen in één ruimte van je huis doorbrengen. Op deze dag ga je proberen zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Dit doe je door samen weg te kruipen op een lekkere plek, in je huis. Ecorooming kun je met iedereen doen met je vrienden, familie of met je geliefde. Het leuke aan Ecorooming is om samen de dag van te voren alles al voor te bereiden. Samen maak je eten en hapjes klaar en maak je van de Ecoroom een heerlijk gezellig nestje. Je verzamelt voldoende leuke dingen om de dag en nacht leuk door te komen. Dit kan van alles zijn: het hele seizoen van Lost of misschien wel een mega marathon gamen. Kortom alles mag en kan als het maar gezellig is. Vervolgens gaat het Ecoroomen beginnen en sluit je je op in de Ecoroom! Sloffen uit de kast, kaarsjes aan en op naar een dag zonder energiegebruik en veel gezelligheid!

Ecorooming; hoe doe je het?

Je kiest een dag waarop je gaat Ecoroomen. De avond van te voren tref je alle voorbereidingen om de volgende dag niet meer de kamer uit te hoeven en zo weinig mogelijk energie te hoeven gebruiken. Dus zorg ervoor dat je eten, drinken en andere lekkere knabbels maakt om de dag door te kunnen komen.

Tips voor succesvol Ecoroomen:

  • Je gebruikt één kamer de Ecoroom
  • Je verzamelt hapjes, drinken en voldoende eten om een dag door te kunnen brengen
  • Probeer samen minimaal 24 uur door te brengen (langer en korter mag natuurlijk ook)
  • Zorg voor voldoende vermaak. Boeken, films, Playstation, bordspelletjes of kaarten, alles kan.
  • Alles staat in het teken van zo laag mogelijk energieverbruik. Gebruik bijvoorbeeld een kaarsje of ledlampje, zet je mobiel uit, dikke sokken en een flink dekbed. De uitdaging is om zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Om dit te meten kun je gas- en elektriciteitsmeter in de gaten houden of een energiemeter gebruiken.

Wat doe je niet als je gaat Ecoroomen?

  • Energie gebruiken. Je trekt overal alle stekkers eruit, behalve in de Ecoroom
  • Je laat de thermostaat uit (geen verwarming!)
  • Water gebruiken (behalve drinken)
  • Niet koken

Waarom zou je gaan Ecoroomen?

Als iedereen regelmatig aan Ecorooming zou doen dan draagt dat bij aan een meer verantwoorde levensstijl en minder energiegebruik. Daarnaast is Ecorooming enorm leuk en gezellig en laat het zien dat plezier veel meer te maken heeft met samen tijd doorbrengen dan met domweg maar door blijven consumeren . Het doet een beetje denken aan de jaren zeventig waar men samen met vrienden een heel weekend kon doorbrengen in een zitkuil. Lekker hangen, kletsen, filmpjes kijken en drankjes drinken… wat wil je nog meer? Ecorooming is een initiatief van Duurzaam Thuis en is bedacht samen met de lezers.
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.